Dialoog Project Istanbul: live-projectie @Matrix

“Een tentoonstelling van autobiografische verhalen”

De verhalen worden aan het publiek gepresenteerd in drie delen: “Intro,” “Reis,” en “Thuis of Een Ander Wereld?”

Project Dialoog brengt professionele emigrantenkunstenaars samen die ernaar streven deel uit te maken van de creatieve industrie in kosmopolitische steden met hoge migratiecijfers. Met tussenstops in belangrijke Europese steden zoals Istanbul, Berlijn, Amsterdam, Brussel en Wenen, bevordert het project een gevoel van gemeenschap door de deelname van emigrantenkunstenaars.

Hoewel de kunstenaars in het project afkomstig zijn uit verschillende culturen en artistieke disciplines, komen ze samen op één plek en brengen ze de verhalen die ze hebben geschreven rechtstreeks over aan het publiek.

Kunstenaars gebruiken geluidsinstallaties, beeldende kunst en live muziek in deze interdisciplinaire voorstelling om een illusie van dialoog te creëren en hun autobiografische verhalen, observaties en ervaringen over Istanbul tijdens hun verblijf in de stad te delen.

Istanbul neemt een leidende rol in bij het hosten van de voorstelling in het kader van Project Dialoog, dat documentair theater, een zeldzame vorm van podiumkunsten, combineert met hedendaags theater. Het dient als een platform dat een esthetisch en fictioneel rijke ervaring mogelijk maakt. Project Dialoog – Istanbul heeft als doel een discours van inclusie, diversiteit en eenheid te versterken. Het streeft er ook naar de banden tussen immigranten- en vluchtelingengroepen en de bredere samenleving te versterken en dialoog en interactie tussen hen te bevorderen, zoals de naam al aangeeft.

Storytellers:
Saghar Daeri (Iran – Tehran)
Enzo İkah (Democratic Republic of Congo)
Marina Nazarova (Ukraine – Mykolaiv)
Ali Bonyadi (Iran – Manjil) | Mostafa Pouryousef 

Deur open: 18:00

Dit evenement wordt geprojecteerd op het doek. De bezoekers kunnen het alleen in Matrix bekijken.

Na dit evenement is er een open-podium olv Kıvanç Sarıkuş.

 

Uitverkocht!

Datum

27 okt 2023
Verlopen!

Tijd

6:30 pm

Kosten

€10,00
QR code