Fotis Vergopoulos and Shushan Kerovpyan duo

Een 6-snarige bouzouki, een contrabas en twee stemmen nemen je mee op een muzikale reis tussen Griekenland en Armenië, met af en toe een verrassende omweg… Deze minimale orkestratie biedt een originele benadering van deze repertoires.

Fotis Vergopoulos is een gepassioneerde bouzouki-speler sinds zijn vroege jeugd. Geboren in Melbourne, Australië, groeide hij op in Koroni op de Peloponnesos. Na zes jaar studeren in Australië vestigt hij zich in 2012 in Athene en speelt sindsdien in vele formaties (waaronder Rebeti, en het Vasilis Tsitsanis Orchestra) en toert internationaal. Hij speelde met veel grote figuren uit de Griekse muziek, zoals Babis Goles, Manolis Pappos, Agathon Iakovidis, Dimitra Galani, Martha Frintzila.

Shushan Kerovpyan, geboren in Parijs in een familie van muzikanten, werd van jongs af aan ondergedompeld in Armeense en traditionele muziek uit het Midden-Oosten, en leerde Armeens modale zang door mondelinge overdracht. Omdat ze deels Amerikaans is, werd ze ook sterk beïnvloed door folk- en soulmuziek. Ze speelt en zingt in Collectif Medz Bazar (Frans-Armeens-Turkse band), The Circle Orchestra (Griekse muziek), Akn Ensemble (Armeens liturgisch koor), Kerovpyan ensemble (Armeense traditionele en troubadourmuziek), en neemt af en toe deel aan andere diverse projecten.

Fotis Vergopoulos: bouzouki, zang
Shushan Kerovpyan: contrabas, zang

Deur open: 19.00

Datum

24 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

8:00 pm - 11:00 pm
QR code