Date

Feb 18 2023
Expired!

Time

20:00 - 23:00

Cost

€15.00

Göksel Yilmaz Ensemble at Matrix Rotterdam

Het spel van het multi-etnische Göksel Yilmaz Ensemble wordt vooral gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht. Tijdens hun bijzondere optredens wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yilmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.
Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland en Cyprus. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.
Ze speelden met grootheden zoals Jan Akkerman, Eric Vloeimans en Matangi Quartet en toerden met de Nederlandse dansgezelschap het Internationaal Danstheater in Nederland, België en Indonesië.
Göksel Yilmaz Ensemble:
Göksel Yilmaz (zang, gitaar, saz en ud)
Anne Bakker (viool)
Peter Rikkers (contrabas)
Funda Yilmaz (zang)
Jacobus Thiele (percussie).
Deur open: 19.00 h
Mede mogelijk gemaakt door Nationaal PodiumPlan en Gemeente Rotterdam.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *