Göksel Yılmaz Ensemble: Gezgin “De Reiziger”

Een muzikale reis door het leven…
Met het programma “Gezgin” wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap, ontworteling tot de zoektocht naar vrijheid en heimwee naar een betere wereld…
De eigen composities van Göksel Yılmaz, ontstaan door persoonlijke ervaringen en beïnvloed door traditionele Turkse en Arabische muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek vormen de rode draad tijdens deze reis. Tijdens dit bijzondere concert vertelt Göksel de verhalen achter de liederen en laat horen hoe de levensloop van een reiziger zijn muziek direct kan beïnvloeden.
Het spel van het multi-etnische Göksel Yılmaz Ensemble wordt gekenmerkt door grote ritmische kracht, gepaard met een breed spectrum aan instrumenten. In combinatie met de Turks- en Arabischtalige zang, ontstaat zo een betoverend geheel.
Het ensemble rond de Turks-Arabische zanger, gitarist, oud en saz speler Göksel Yılmaz, bracht in december 2011 in eigen beheer hun debuutalbum “Gezgin” (De reiziger) uit. Hun tweede – geheel Arabischtalige – album, “Kan Zaman” (Er was een tijd), kwam in maart 2016 in eigen beheer uit in Nederland. Het album werd in mei 2018 opnieuw uitgebracht in Turkije onder het label Kalan Music.
Göksel Yılmaz Ensemble bestaat uit:
Göksel Yılmaz: zang, gitaar, saz en oud (TR, NL)
Anne Bakker: viool (NL)
Sándor Kém: contrabas (HU)
Jacobus Thiele: percussie (D)
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam

Datum

27 feb 2021
Verlopen!
QR code