Inner Duo: “Crossover”

Watch on YouTube

Inner Duo is een verlengstuk van de nieuwsgierigheid en muzikale band tussen een Latijns-Amerikaanse bassist en een Spaanse accordeonist. Vanaf 2021 ontdekten we al snel dat het gebruik van de uitzonderlijk warme toon van de contrabas en de veelkleurige lagen van de accordeon ons naar eindeloze mogelijkheden van muzikale expressie zal leiden.

Zondag de 26ste februari geven een Crossover concert in Matrix. Een voorproefje van moderne en nieuwe Nederlandse muziek, Frans impressionisme en Franse volksmuziek, Argentijnse tango’s, Guajira’s en meer. We reizen van Henriette Bosmans, Daan Manneke en Maurice Ravel naar Astor Piazzolla, Renaud Garcia-Fons en Aleksandra Tonelli.

De Latijns-Amerikaanse contrabassist Alejandra Rony komt oorspronkelijk uit Costa Rica. Ze behaalde haar masterdiploma in Codarts, Rotterdam in 2018. Sindsdien blijft ze in de stad Rotterdam werken met Sinfonia Rotterdam, RBO, Holland Symphony, Ohiua ensemble, Brussels Philharmonic.

Accordeoniste Helena Sousa komt uit Spanje. Ze behaalde haar Masters degree in Haute Ecole des Arts du Rhin, Straatsburg, in Frankrijk. Ze treedt op met orkesten en ensembles zoals Real Filharmonía de Galicia, Vertixe Sonora, Doelen Ensemble, Ensemble Linea en Maruja Roca Ensemble.

Helena Sousa: accordeon
Alejandra Rony: contrabas

Deur open: 19:00 h

Mede mogelijk gemaakt door Nationaal Podium Plan en Gemeente Rotterdam

Datum

26 feb 2023
Verlopen!

Tijd

8:00 pm

Kosten

10,-
QR code