La Rosa Ensemble: “Sefardische muziek uit het Middellandse Zeegebied”

Het La Rosa Ensemble is een muzikale formatie met de Marokkaanse zanger Anass Habib, de Franse accordeonist Benoît Rey, en de Nederlands-Turks-Arabische gitarist en ud-speler Göksel Yilmaz. Zij brengen eigentijdse interpretaties van middeleeuwse Sefardische liederen in een intieme setting. 

Sefardische muziek is afkomstig van de Joodse bevolking  uit middeleeuws Spanje en Portugal. Na hun verdrijving door de Christenen eind 15e eeuw, verspreidden zij zich over Noord-Afrika, de Balkan en West-Europa, waar hun taal (Ladino), cultuur en muziek beïnvloed werd door de landen waar zij zich vestigden. 

Het La Rosa Ensemble neemt het publiek mee op een muzikale reis langs deze rijke culturele geschiedenis rond de Middellandse Zee, met Sefardische liederen in het Ladino, Arabisch, en Turks en vangt het gevoel van heimwee en verlangen, dat centraal staat in deze muziek. Hiermee ontstaat een meeslepende voorstelling met een repertoire dat geworteld is in middeleeuwse tradities, maar toch fris en modern aanvoelt. 

De virtuositeit en technische uitmuntendheid van het trio en hun passie voor Sefardische muziek maken hen een onvergetelijke ervaring!

Anass Habib: zang
Göksel Yilmaz: gitaar, ud
Benoit Rey: accordeon

Deur open: 19.30

 

 

Datum

07 jul 2023
Verlopen!

Tijd

9:00 pm

Kosten

€15,00
QR code