“Music for Shepherds and Sultans” Album release concert

Muziek uit Cyprus en de Ottomaanse erfenis / Hedendaagse Modale Muziek

MICHALIS KOULOUMIS – TRISTAN DRIESSENS – MIRIAM ENCINAS

Michalis Kouloumis (Cyprus): viool Tristan Driessens (België): oud Miriam Encinas Laffitte (Catalonië): percussie, fluiten

Tristan Driessens (België) en Michalis Kouloumis (Cyprus) ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013 tijdens een verblijf in Venetië, waar ze deel uitmaakten van een ensemble onder leiding van Kudsi Ergüner. Acht jaar later kruisten hun paden opnieuw, toen Tristan de violist uitnodigde om deel te nemen aan Toasaves, een nieuw collectief dat een brug slaat tussen Griekse muziek en Vlaamse middeleeuwse liederen. Deze ervaring bracht de twee muzikanten ertoe nauwer samen te werken om hun affiniteiten te verdiepen. Beide musici worden beschouwd als jonge meesters op het gebied van Ottomaanse klassieke muziek, hoewel ze niet in deze traditie zijn geboren. Bovendien hebben zij gemeen dat zij voortdurend nieuwe muzikale horizonten verkennen. Daardoor wordt hun muziek gekenmerkt door een opmerkelijke muzikale veelzijdigheid.

Voor hun eerste album Music for Shepherds & Sultans (Homerecords, Luik, 5 mei 2023) worden Tristan Driessens en Michalis Kouloumis op percussie (davul, bendir, riqq, daff, pandero cuadrado) en fluiten begeleid door de Catalaanse multi-instrumentaliste Miriam Encinas Laffitte. Samen gaan ze uit van hun gemeenschappelijke liefde voor de klassieke en populaire tradities van Turkije, Griekenland en Klein-Azië. Met Music for Shepherds & Sultans presenteert het trio een sterk repertoire van traditionele en klassieke stukken en nieuwe composities die de Ottomaanse makam weerspiegelen, maar ook de muziek van de Balkan, Griekenland en Cyprus. Al deze invloeden brengen een rijk idioom voort dat gewoonlijk hedendaagse modale muziek wordt genoemd.

Deur open: 19.30

Datum

18 mei 2023
Verlopen!

Tijd

8:30 pm

Kosten

€15,00
QR code