Rebetiko Trio “Kompanía”

We zijn trots om een ​​rebetiko trio uit te nodigen van de leden van de beruchte Rebetiko band Kompanía rechtstreeks uit Athene.
KOMPANÍA is een 7-koppige band die Rebetiko- en Smyrneika-liedjes presenteert, de traditionele stedelijke Griekse muziek. Soms met een twist en soms op de originele manier, maar altijd in de uptempo, dansende sfeer van de band, brengt Kompania deze muziek naar het heden.
Een van de meest rijzende sterren onder de Griekse zangeressen, Ioulia Karapataki, ontmoet de bekende rebetiko-zanger van de laatste twee decennia, Sotíris Papatragiannis, en de virtuoze bouzouki-speler Thodoris Petropoulos. Samen geven ze hun eigen kijk op rebetiko-liedjes. Liefde en verdriet ontmoeten gelach en dans!

Rebetiko is het klassieke Griekse muziekgenre, dat oorspronkelijk ontstond in de jaren ’30 tot ’50, maar pas recentelijk werd opgenomen op de UNESCO Cultureel Erfgoedlijst.

Na 9 jaar achtereen touren, door Europa’s festivals en podia en 3 succesvolle albums (allemaal in de toplijsten van WMCE en met geweldige recensies van wereldmuziektijdschriften zoals fRoots Magazine), dit keer in triovorm, zal ons een voorproefje geven van KOMPANÍA, die in het najaar van 2021 weer op pad gaat, met een gloednieuw 4e album en een goed humeur, om nieuw publiek over de hele wereld te ontmoeten en ze te laten bewegen in het Rebetiko-ritme!!!

Ioulia Karapataki: gitaar, zang
Sotíris Papatragiannis: baglamas, zang
Thodoris Petropoulos: bouzouki

Deur open: 19:30 uur
Live stream: https://youtu.be/abObNV19kAs

 

Datum

02 okt 2021
Verlopen!

Tijd

8:30 pm - 11:00 pm
QR code