Sinafi Trio @Matrix

Sinafi Trio

Gevormd in 2014, bestaat het Sinafi Trio uit drie Griekse vrouwelijke muzikanten die elkaar voor het eerst ontmoetten in Istanbul. Het trio bloeide op in de meyhane en piyasa van Istanbul, waar ze werden beïnvloed door de lokale muziekverhalen en de culturele rijkdom van de stad. Ze absorbeerden de gevoeligheid en complexiteit en bieden met het Sinafi Trio een eigentijds geluid dat muziekverhalen vertelt uit verschillende talen van de Middellandse Zee, Anatolië en de omliggende regio’s.
In 2019 bracht het Sinafi Trio hun debuutalbum “IHO” uit bij het gerenommeerde Turkse label, KALAN. Dit album, dat de verschillende rollen van vrouwen in regionale liedjes verkent, bevat samenwerkingen met opmerkelijke artiesten uit Griekenland en Turkije. Later werd het toegevoegd aan de in-flight playlist van Turkish Airlines en in 2020 werden hun nummers opgenomen in een speciale collectie van Kalan Müzik.
Sinds hun oprichting in 2014 heeft het Sinafi Trio podia betreden van Griekenland tot Cyprus, Italië en Servië. Hun invloed gaat verder dan alleen optredens; ze zijn ook actief betrokken bij muziekeducatie en hebben in 2018 en 2019 opmerkelijke seminars geleid. Speciaal voor onze Nederlandse fans: het Sinafi Trio zal op 14 oktober een optreden verzorgen in Matrix Rotterdam!
•Elena Moudiri Chasiotou: Zang & Percussie
•Asineth-Fotini Kokkala: Kanun
•Marina Liontou-Mochament: Oud, Lavta
Deur open: 19.30

Datum

14 okt 2023
Verlopen!

Tijd

9:00 pm

Kosten

€15,00
QR code