VERPLAATST NAAR EEN ANDERE DATUM! Channa & Izhar: “Songs of Love and Exile”

Sopraan Channa Malkin en gitarist Izhar Elias brengen samen het programma Songs of Love and Exile. Het gevoel van liefde voor een thuisland en heimwee naar vrienden en familie die ver weg zijn, vatten zij samen in een programma van onder meer traditionele Sefardische liederen in het Ladino.

In Spanje leefde in de middeleeuwen en Renaissance een levendige Joodse gemeenschap, met schitterende melodieën in de eigen Ladino-taal. Channa en Izhar brengen hun favoriete Ladino-liederen ten gehore, in eigen arrangementen en in bewerkingen door hedendaagse componisten. Daarnaast hoort u een selectie uit de bijzondere liederencyclus De Divan van Moses Ibn-Ezra ten gehore. Deze is gecomponeerd door de joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco, die tijdens de 2e Wereldoorlog van Italië naar de Verenigde Staten vluchtte. De ontroerende gedichten zijn van de hand van Moses Ibn-Ezra, een van de belangrijkste joodse dichters uit de middeleeuwen die een groot deel van zijn leven in ballingschap heeft doorgebracht.

Dit concert is een uniek voorproefje van het album Songs of Love and Exile, dat Channa en Izhar zojuist hebben opgenomen en dat in september 2019 uitkomt bij het label Brilliant Classics.

Deur open: 13:00 uur
Concert: 14:00 uur
Toegang: € 12,50

Datum

03 nov 2019
Verlopen!

Tijd

3:00 pm

Kosten

12,5 €
QR code