Yiannis Karygiannis Trio

Pianist en componist Yiannis Karygiannis groeide op in Khalkis, Griekenland. Momenteel is zijn basis in Griekenland, waar hij zijn achtergrond van klassiek, rock en jazz samenbrengt met zijn Mediterrane wortels, op zoek naar unieke manieren om zijn invloeden te integreren, om een rijk gelaagd en verhalend hedendaags werk te leveren. Melodisch lyrisch, gevoelig en polyritmisch, explosief en gedurfd zijn woorden die het musicaal temperament van Karygiannis beschrijven.

Met zijn debuutalbum “Retrospection” en nieuwe niet-gepubliceerde composities mengt Karygiannis zijn eigen cultuur en invloeden met klassieke, jazz en folkloristische thema’s; metaal en progressieve rockelementen zijn geweven met polyritmiek en metrische modulaties.

Elk zorgvuldig gekozen component creëert een persoonlijke collage; een soort reizigersaccount door intieme ervaring en eerlijke emotie. Karygiannis heeft zorgvuldig gelaagde landschappen van geluid en ritme gecreëerd die worden geleverd met de flair van een verteller en het hart van een filosoof. Het resultaat is elegant en technisch volbracht; elk stuk op “Retrospection” verkent verschillende innerlijke ritmes van de menselijke psyche, creërend een meeslepend verhaal dat meteen doet denken aan herkenbare uitdagingen, beproevingen en triomfen.

Het trio bestaat uit Johannes Fend op contrabas en Richie Struck op drums. Als ervaren musici die actief spelen in Europa en Azië, brengen ze hun passies voor uiteenlopende en uitdagende repertoires en genres naar het trio.

“Fijnzinnige jazz, gebaseerd op persoonlijke thema’s, subliem gebracht met complexe ritmiek, sprankelend pianospel en een sterke emotionele lading.”
Opduvel

Deur open: 19.30

Datum

11 jun 2023
Verlopen!

Tijd

8:40 pm

Kosten

€15,00
QR code